Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Φοβού τους Έλληνες»

Ο Λάκης Λαζόπουλος ερμηνεύει τους Μάνο και Γιώργο Πουλάκη, δίδυμους αδερφούς από την Κρήτη που στέλνονται από την γιαγιά τους στην Αυστραλία για να εκπληρώσουν μία βεντέτα διάρκειας 57 ετών.

Ο Μάνος, είναι λίγα λεπτά μεγαλύτερος από τον αδερφό του κι έτσι αυτός είναι υποχρεωμένος να επιχειρήσει να σκοτώσει πρώτος το δολοφόνο του παππού τους. Στην πραγματικότητα όμως αυτός δεν έχει καμμία διάθεση να γίνει δολοφόνος.. Ο Γιώργος από την άλλη πλευρά, αν και δεν έχει τέτοιο δικαίωμα επειδή είναι ο μικρότερος, θέλει αυτός να γίνει ο εκδικητής της οικογένειας και αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Το ταξίδι των δύο αδερφών στην Αυστραλία, τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και απρόοπτα, στιγμές γέλιου και παρεξηγήσεων, αλλά και βαθιάς συγκίνησης και ανθρωπιάς.

«ο καλύτερος μου φίλος»

Ο Κωνσταντίνος ( Λάκης Λαζόπουλος) και ο Αλέκος (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι φίλοι από παιδιά. Μαζί στο σχολείο, στο στρατό, στη δουλειά. Ο Κωνσταντίνος είναι παντρεμένος με την ρουμανικής καταγωγής Αντρέα (Σμαράγδα Καρύδη) και ο Αλέκος με την Δάφνη (Βέρα Κρούσκα), που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη του και, ατυχώς για τον ίδιο, πιο πετυχημένη από αυτόν. Ο Κωνσταντίνος κερδίζει ένα ταξίδι -μπόνους από την ασφαλιστική εταιρεία που δουλεύει μαζί με τον Αλέκο, για το Παρίσι. Χάνει το αεροπλάνο και όταν επιστρέφει σπίτι του, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα απίστευτο θέαμα.

Ο καλύτερός του φίλος είναι στο κρεβάτι με την γυναίκα του. Από κει ξεκινά η ιστορία, που διαδραματίζεται σε πέντε κινηματογραφικές μέρες, με απρόοπτα, ανατροπές και μία απίστευτη κατάληξη.



«Ρ 20»

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστής είναι ο Φώτης, καθηγητής Θεολογίας, ο οποίος ζει με την γυναίκα του και τους γονείς τους. Το ζευγάρι προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει παιδί, ωστόσο η ερωτική του ζωή είναι ανύπαρκτη, αφού η ασφυκτική κατάσταση στο σπίτι δεν τους επιτρέπει να λειτουργήσουν φυσιολογικά. Μπορεί ένας ψυχολόγος από την Λάρισα να κάνει τη διάγνωση, τη λύση όμως δίνει ένας χασάπης, ο Ρο είκοσι. Σύμφωνα με το γιατρό, η πάθηση του Φώτη είναι « ψυχική ανικανότητα». Αυτό σημαίνει ότι ο Φώτης μπορεί να κάνει έρωτα με οποιαδήποτε άλλη γυναίκα εκτός από τη δική του. Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα ο κολλητός του φίλος Ηλίας, ο άνθρωπος που πάντα έχει να δώσει την κατάλληλη συμβουλή, στην κατάλληλη στιγμή. Από τη στιγμή της διάγνωσης αρχίζουν να διαδραματίζονται στην οθόνη τα παράδοξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: